Menu Sluiten

Honderd Jaar Eten en Drinken.

Tegenwoordig is het een fluitje van een cent om alles wat je nodig hebt in huis te halen of te laten bezorgen. De supermarkt is alle dagen open, de bakker, slager en groenteboer bieden vijf a zes dagen per week hun waren aan. En uit eten gaan is al net zo gewoon als een maaltijd thuis laten bezorgen.

bron: fotoarchief Groeninga / de Boer, september 2019, 2020 en mei 2022.

Maar hoe deed men dat bijvoorbeeld honderd jaar geleden? Die vraag houdt John Havinga al enkele jaren bezig. Een globaal antwoord daarop kunt u horen op woensdag 10 mei 2023. De Kloosterkerk van Ten Boer leent zich daar bij uitstek voor. Want dank zij een groot scherm kan dit verhaal vertelt worden met foto’s van toen en nu.

Onder het motto: Eten, Drinken en Vrolijk zijn en andere Vleselijke Verhalen wordt er een beeld geschetst van de Voedselvoorziening tussen grofweg het jaar 1910 vanaf Winneweer tot aan het Ten Boer van 2023.

Havinga vertelt in woord, beeld en gebaar over de voedselvoorziening in de afgelopen eeuw. Zijn verhaal wordt geserveerd met feiten, anekdotes en beelden uit lang vervlogen tijden. Op het eind komt het heden ook aan bod en wellicht wordt er een voorzichtige blik geworpen op de toekomst.

Plaats: Kloosterkerk Ten Boer.
Datum: Woensdag 10 mei 2023.
Tijd: 20.00 uur tot maximaal 22.00 uur.
Toegang: Gratis met een uitsmijter aan het einde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het modereren van reacties is ingeschakeld. Het kan even duren voordat je reactie wordt weergegeven.