Menu Sluiten

Collectie Henk van der Woude

Veel foto’s van Ten Boer zijn gemaakt door Henk van der Woude.

Wie was Henk ( Hendrik) van der Woude?

Henk is geboren in Lellens. Getrouwd, 1 zoon, en heeft jaren in Ten Boer gewoond. Hij heeft een technische opleiding gehad. Heeft eerst als elektricien gewerkt, vervolgens in een meubelbedrijf en daarna jaren bij een bedrijf in Ten Post waar landbouwmachines werden ontworpen en gebouwd.

Lichamelijk was hij niet erg sterk. Had regelmatig allerlei klachten. Dat was ook de reden dat hij vroegtijdig is afgekeurd.

Ten Boer in beeldHenk was een rustige en bescheiden man maar erg creatief. Wat zijn ogen zagen konden zijn handen maken. Hij kon prachtig tekenen. Vooral portret tekeningen. Daarnaast knutselde hij van alles in elkaar. Vooral modellenbouw. Op het bedrijf in Ten Post had men b.v. een bonenplukmachine ontworpen waar Henk aan had meegewerkt. Hij heeft deze machine op schaal met Lego nagemaakt en alle onderdelen werkten,  aandrijving enz. Zelfs Lego in Denemarken had interesse.

Hij was ook muzikaal. Hij speelde zeer verdienstelijk gitaar. Heel bijzonder was dat hij ook zelf elektrische gitaren heeft gemaakt. Zelfs een dubbele gitaar.

Zij hobby voor fotografie is geleidelijk ontstaan. Eerst met een eenvoudige camera, later steeds professioneler. Hij heeft er geen opleiding voor genoten.  De historie had vooral zijn interesse. Monumenten, gebouwen, molens en dergelijke. De restauratie van de Widde Meuln in Ten Boer heeft hij b.v. zeer nauwgezet gevolgd. Met zijn filmcamera heeft hij ook een mooie film van de restauratie gemaakt. Tevens heeft hij oud en nieuw van Ten Boer vastgelegd. Op de plek waar vroeger oude foto’s zijn gemaakt heeft hij ook weer een nieuwe foto gemaakt. Op die manier is een heel mooi beeld van Ten Boer, vroeger en nu,verkregen.

Helaas is hij in 2013 op 61 jarige leeftijd overleden.

De Historische Vereniging Ten Boer is hem veel dank verschuldigd.

Download hier onze fotoverzameling van Henk van der Woude uit Ten Boer.

Historische Vereniging Ten Boer