Menu Sluiten

Café van de Vrijheid Ten Boer e.o.

bron: tochtomdenoord

Op donderdag 23 april 2020 organiseert de Historische Vereniging van Ten Boer een Café Van De Vrijheid, naar het voorbeeld van De Verhalen Van Groningen.
Op deze avond zal eerst kort aandacht worden besteed aan het laatste oorlogsjaar. Het grootste deel van de avond zal in het teken staan van de Bevrijding van deze omgeving op of rond 17 april 1945.
Aan de hand van ooggetuigenverslagen en enkele “ludieke” anekdotes proberen we een beeld te schetsen van deze heftige periode. Met de nadruk op het Gevoel van Vrijheid.
Tevens is er een kleine tentoonstelling ingericht met allerlei zaken die te maken hebben met de Bevrijding van april / mei 1945.
Er wordt ruimschoots aandacht besteed aan de Canadese Bevrijders. Getracht wordt met het uitdelen van enkele “Canadese traktaties” een sfeer op te roepen die in enige mate weergeeft wat men toen heeft meegemaakt.
Het evenement vindt plaats in de grote zaal van Bloemhof, Bloemhof 1, 9791 LA te Ten Boer.
De zaal is open vanaf 19.30 uur, vanaf die tijd is er de gelegenheid om de mini-tentoonstelling te bekijken. Het programma start exact om 20.00 uur.
De toegang is gratis, iedereen is welkom, het meenemen van een goed humeur is voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het modereren van reacties is ingeschakeld. Het kan even duren voordat je opmerking wordt weergegeven.